3 frisse slaatjes
Zin in een lekker slaatje maar geen inspiratie? Kijk dan zeker eens naar deze recepten.
Niçoise salade
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 1 zakje gemengde sla
- 100 g fijne groene boontjes
- ½ komkommer
- 16 kerstomaten
- 1 rode ui
- 1 tonijn uit blik, 200 g
- 4 gekookte eieren
- 50 g zwarte olijven
- 2 el peterselie
- Peper
- Zout
Bereiding
- Blancheer de boontjes kort en laat afkoelen in koud water. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
- Schil en ontpit de komkommer, snij in staafjes. Snij de tomaten in stukjes, de ui in ringen.
- Pel de eieren en snij ze in vieren. Meng de zure room met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten voor de salade, behalve de peterselie.
- Serveer met de dressing.
Ceasar salade
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 g kippenfilet
- 4 Romeinse sla (mini)
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 citroen (
- 2 sneetjes brood (toast)
- 4 hard gekookte eieren
- 2 el geraspte parmezaan
- 4 ansjovisfilets
- Worcestersaus
- Olijfolie
- Peper
- zout
Bereiding
- Snij de kipfilets in blokjes. Bak ze in olijfolie.
- Pel de eieren en snijd in kwartjes.
- Snij het brood in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng de helft ervan met 3 el olijfolie en bak er het brood krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng het citroensap met de rest van de knoflook, de ansjovisfilets en enkele druppels worcestershiresaus. Leng aan met olijfolie en mix tot een dressing.
- Spoel en droog de sla. Scheur ze in reepjes en verdeel ze over de borden. Leg er de kip en de eieren bij.
- Besprenkel met de dressing en werk af met parmezaanschilfers en croutons.
Salade Caprese
Voor 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 200 g gekleurde kerstomaten
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- 1 kl balsamicoazijn
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 bosje basilicum
- Peper
- Grof zeezout
Bereiding
- Spoel de tomaatjes en dep ze goed droog. Snij de tomaten in partjes of kwartjes, de mozzarella in stukken.
- Vermeng op een grote schaal. Lepel er de olijfolie en balsamico over. Kruid met peper en zout. Werk af met basilicum.