Avocado Salad
Recept voor 4 personen voor een heerlijke avocado salade
Benodigdheden voor de salade
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- Klein scheutje appelazijn
- 1 sjalot
- Bosje basilicum
- 1 el citroensap
- 4 el olijfolie
- Peper
- Peterselie, naar smaak
- 2 handen veldsla
- 2 handen rucola
- Klein bosje koriander
- Pitjes van 1 granaatappel
- 15 gekleurde kerstomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 4 avocado’s
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el chiazaad
Bereidingswijze
- Pers de look en maal samen met appelazijn, sjalot, basilicum en citroensap fijn in de keukenmachine.
- Voeg er olijfolie aan toe om het geheel wat dikker te maken. Voeg peper en peterselie toe naar smaak.
- Meng veldsla, rucola, korianderblaadjes en granaatappelpitjes. Halveer de kerstomaatjes, snijd de komkommer en de rode ui in schijfjes. Doe dit alles bij het slamengsel.
- Doe de basilicumvinaigrette erbij en meng alles goed.
- Verdeel de salade over de vier borden.
- Halveer en schil de avocado’s en leg ze op het bord met de bolle kant omhoog.
- Strooi de chiazaadjes en zonnebloempitten over de avocado’s.
Wist je dat?
In de medische mythologie gaat het verhaal dat het sap van de granaatappel dankzij de hoge concentratie aan antioxidanten de vruchtbaarheid kan bevorderen … Je weet dus wat je te doen staat, beste lezer! Studies met wormen tonen alvast hogere voortplantingscijfers en een langere levensduur aan.
TIP VAN DE DAG!
Granaatappelpitjes uit de vrucht halen is veel minder ingewikkeld dan je zou denken: kneed de vrucht goed, snijd hem doormidden, houd hem met de pitjes naar beneden op je open hand en boven een kom of klop met een houten lepel op de bovenkant. De pitjes vallen er zo uit!