Bananenpannenkoeken met chocolade
Smullen zonder je schuldig te voelen? Daar gaan we voor!
Op zoek naar lekkere nieuwe ideeën voor een weekendontbijt? Probeer dit recept voor chocolade- en bananenpannenkoeken voor je volgende brunch. De pannenkoeken, gemaakt met geprakte banaan, leveren kalium, wat helpt om je hart gezond te houden. Ze zijn vegan, gezond voor het hart en ook nog eens lekker!
Ingrediënten
- Bloem. Gebruik altijd biologische bloem om er zeker van te zijn dat het vegan is.
- Bakpoeder. Zo worden de pannenkoeken zo luchtig mogelijk.
- Kaneel. Voor een vleugje kruiden.
- Amandelmelk. Je kunt ook sojamelk, rijstmelk, kokosmelk, havermelk, hennepmelk of andere gebruiken.
- Appelcider azijn. Het helpt het bakpoeder te activeren en de smaak te verbeteren.
- Bananen. Kies de rijpste bananen die je kunt vinden! Ze zijn zoeter en gemakkelijker te pureren.
- Vanille. Je kunt vanille-extract of een vanillestokje gebruiken.
- Ahornsiroop. Dit is essentieel voor de zoete smaak van deze bananenpannenkoekjes. Je kunt ook een snufje honing of agave gebruiken.
- Olie
- Chocoladeschilfers
Bereiding
Voeg de amandelmelk en appelciderazijn samen in een kleine kom, roer tot alles gemengd is en laat het 5 minuten staan totdat het "een beetje schuimend" wordt.
Voeg in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout samen en klop tot alles gemengd is.
Klop in een aparte kom de geprakte bananen, het melk-appelciderazijnmengsel, de gesmolten boter en de vanille tot ze gemengd zijn.
Maak een klein kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de natte ingrediënten erin, voorzichtig roerend (met een spatel) tot ze net gemengd zijn. Het beslag moet dik, maar gietbaar zijn.
Roer de chocoladeschilfers erdoor.
Voeg 1 eetlepel veganistische boter toe aan een verwarmde koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot deze volledig is gesmolten. Giet 1/3 kopje pannenkoekenbeslag op het oppervlak van de koekenpan, bak ongeveer 1-2 minuten (tot het beslag begint te borrelen) en draai de pannenkoek voorzichtig naar de andere kant en bak ook deze kant 1-2 minuten.
Eenmaal gaar en aan beide kanten lichtbruin, haal de pannenkoek van het vuur en herhaal de stappen totdat al het beslag is gebruikt.