Creatief met fruit
Fruit maakt deel uit van ons dagelijks dieet en zorgt voor de nodige vitaminen en mineralen.
Maar soms moet je eens wat creatiever aan de slag gaan met je fruit om te voorkomen dat het wat saai wordt. Om je creativiteit te stimuleren delen we deze drie heerlijke recepten om variatie te brengen in je dagelijkse fruitige tussendoortjes!
Aardbeiensoepje
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 2 el honing
- Sap van 1 citroen
- Basilicum
- Griekse yoghurt
Bereiding
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd een 8-tal mooie aardbeien apart. Doe de rest in een blender, voeg de honing en het citroensap toe, mix fijn.
- Verdeel het soepje over kleine kommetjes en werk af met een lepeltje Griekse yoghurt, basilicumblaadjes en enkele mooie aardbeien.
Appel-bosbessen-havermout crumble
Ingrediënten
- 2 appelen
- 200 g blauwe bessen
- Citroensap, 1 el
- 80 g havermout
- 40 g amandelpoeder
- 2 el honing
- ½ kl kaneelpoeder
- 1 el boter
- 2 el maïsolie
- ½ kl fijn zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout met het amandelpoeder, de kaneel, het zeezout, de olie en de honing. Roer met een vork tot een kruimelig mengsel.
- Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met 1 kl boter. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Besprenkel met citroensap. Verdeel de appelblokjes en de blauwe bessen over de schaaltjes.
- Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het fruit. Strooi er de havermoutcrumble over. Zet in de oven en bak 15 à 20 minuten of tot de crumble goudbruin kleurt.
Ananas carpaccio
Voor 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ananas
- 3 el fijne suiker
- 1 takje muntblaadjes
- 1 vijzel
Bereiding
- Verwijder de schil van de ananas. Snijd de ananas met een scherp mes in dunne plakjes.
- Leg de ananas dakpansgewijs op grote borden.
- Doe de muntblaadjes in een vijzel en strooi er de suiker over, wrijf de blaadjes met de suiker tot de structuur van de muntblaadjes verdwijnt en de suiker frisgroen kleurt.
- Strooi over de ananas carpaccio en serveer meteen.