Lekkers op de boterham
Ben je een beetje uitgekeken op het standaard beleg voor op je boterham? Probeer deze twee variaties dan eens!
Boterham met avocadospread en spiegelei
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 2 lente-uien (fijngehakt)
- 1 chilipeper (in ringen)
- 1 kl cayennepeper
- 2 avocado's
- 1 limoen
- 2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- 100 g rucola
- 4 eieren
- Olijfolie
- 1 blok Parmezaan, voor schilfers
- 4 sneden zuurdesembrood (met de hand gesneden)
Bereiding
- Plet het vruchtvlees van de avocado en meng met de gesnipperde chili, de fijngehakte lente-ui, de gehakte kruiden en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de sneetjes zuurdesembrood. Bak 4 spiegeleitjes in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
- Smeer wat van de avocadospread op de toast, leg er een spiegeleitje bovenop en werk af met parmezaanschilfers.
Boterham met hummus en gegrilde kip
Ingrediënten
Voor de hummus
- 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en gespoeld)
- ½ teentje knoflook
- 2 el sesampasta (tahini)
- 1 kl komijnpoeder
- Olijfolie
- Water
- Peper en zout
Voor de kip
- 500 g kipfilet, in reepjes
- ½ kl gemberpoeder
- ½ kl cayennepeper
- ½ kl kurkuma
- 1/4 kl kaneel
- ½ kl komijnpoeder
Garnering
- 1 rode ui (in ringen)
- 1 bosje waterkers
- 1 granaatappel
- 1 citroen
- 4 sneden zuurdesembrood (met de hand gesneden)
- Olijfolie
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Doe voor de hummus, de kikkererwten, knoflook en sesampasta met het komijnpoeder en 3 el olijfolie in een blender. Mix fijn en voeg daarna ijskoud water en olijfolie toe, tot je een smeerbare pasta bekomt. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Doe in een diep bord alle kruiden voor de kip (gemberpoeder, cayennepeper, kurkuma, kaneel, komijnpoeder, peper en zout) meng goed en hussel er de kipreepjes in.
- Bak de kip gaar in wat olijfolie op een hete pan.
- Smeer wat hummus op een geroosterde zuurdesemtoast. Leg er de kipreepjes op en werk af met waterkers, granaatappelpitjes en waterkers.
- Serveer met een partje citroen.