Twee heerlijke visgerechten
Ben je een echte visliefhebber? Dan wil je deze twee recepten zeker eens uitproberen!
Gebakken inktvis
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g calamares
- 1 chilipeper
- 1 bosje koriander
- 4 el bloem
- 1/2 kl fijn chilipoeder
- 1/2 kl chilivlokken
- ¼ kl kurkuma
- 150 ml mayonaise
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen + 1 extra om te serveren
- Peper en zout
- Olie om te frituren
Bereiding
- Snijd de calamares in ruitpatroon in en daarna in hapklare stukken. Meng de bloem met het chilipoeder, peper en zout.
- Verhit de olie in de friteuse tot 170°C. Wentel de calamares in de gekruide bloem. Frituur goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Rasp de limoen, hou de limoenrasp apart en pers het sap uit. Pers de knoflook uit en meng met de mayonaise, kurkuma en limoensap. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe in een kommetjes en strooi er de limoenrasp over.
- Verdeel de calamares over een grote serveerschaal, zet er de limoenmayonaise bij. Strooi er de gehakte koriander over en nog wat chilivlokken. Serveer met extra limoenpartjes.
Vongolé met chili
Voor 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 800 g kokkels
- 6 olijfolie
- 2 chilipepertjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 klein sjalotje
- ½ bosje koriander
- 2 dl droge witte wijn
- Peper uit de molen
- Zout
Bereiding
- Spoel de schelpjes 3 x onder stromend water. Snipper het sjalotje, de knoflook en het chilipepertje.
- Verhit een pan met 6 el olijfolie. Fruit de sjalot, knoflook, chilipeper en de gehakte korinader. Voeg de schelpjes toe en schep om. Blus met de witte wijn. Schep om tot alle schelpjes opengaan.
- Serveer meteen. Strooi er nog wat extra koriander over.