Zomerse cocktails
Tijd voor een frisse cocktail!
Gin Sour
Ingrediënten
- 50 ml gin
- 25 ml citroensap
- 12 1/2 ml siroop
- Opgeklopt eiwit
Bereiding
- Koel het glas met ijs en sodawater.
- Voeg de gin, de siroop, het citroensap en het eiwit toe aan een mengblik en schud 10 seconden.
- Voeg ijs toe aan de mengvorm en schud nog eens 10 seconden.
- Vul het glas met ijs en zeef het drankje in het glas.
- Knijp wat citroenschil uit boven het drankje of voeg wat zeste van citroen toe.
Royal Hawaiian
Ingrediënten
- 37 ml gin
- 25 ml ananassap
- 25 ml citroensap
- 5 ml Orgeade siroop
- 12 ml Siroop
- Citroenschijfje
- Muntblaadjes
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten toe aan de mengvorm en vul deze met ijsblokjes.
- Schud grondig gedurende 10 seconden.
- Vul het glas halfvol met gemalen ijs en zeef de ingrediënten in het glas.
- Garneer met een schijfje citroen en verse munt.
Raspberry Mojito
Ingrediënten
- 50 ml witte rum
- 15 ml frambozenlikeur
- 25 ml limoensap
- 35 ml sodawater
- 2 barlepels superfijne suiker
- 5 frambozen
- 8 muntblaadjes
Bereiding
- Voeg al je ingrediënten toe aan een hoog glas met gemalen ijs en roer goed om de suiker op te lossen en de drank te koelen.
- Vul aan met gemalen ijs.
- Voeg een rietje toe en garneer met framboos.