Chicken on the grill
Suikersla met feta en maïs,  Linguini pasta met lookolie en peterselie


Benodigdheden (4 personen)
2 piepkuikens 
8 kippenboutjes 
1 eetlepel broodkruim 
1 potje yoghurt 
1eetlepel mosterd 
1 eetlepel spicy mixed 
2 stuks suikersla 
1 doosje mais 
1 pakje feta 
2 limoenen 
Linquini Belcampi 
1 takje dragon 
Verse bladpeterselie
Lookteentje
Olijfolie
Peper en zout

Werkwijze
Linquini Belcampi al dente koken in voldoende gezouten water, koel af. Snijd de look fijn en gaar zacht in olijfolie. Meng deze onder pasta en voeg er veel gehakte peterselie aan toe.
De suikersla versnijden, maïs en fetakaas in stukjes aan toevoegen, kruiden met peper en zout, peterselie, olijfolie en limoensap. Alles mengen met twee grote lepels of nog beter, met de handen.   Zet deze sidedishes in de koelkast en zeker niet in de warmte buiten laten staan.
De kippenboutjes marineren in een mix van yoghurt, limoensap en spicy mixed.  Uit de piepkuikens de ruggengraat snijden en deze bestrooien met gedroogde rozemarijn.
Grill de piepkuikens eerst op de borst zijde. Draai om en strijk ze in met mosterd, dragon en broodkruim. Niet meer draaien maar verder laten grillen.

Smakelijk!
Geert Van Der Bruggen