Benodigdheden (4 personen)
1 Côte à l’os 800gram 
1 kg tomaten (mengeling oude rassen) 
2 stuks sjalot 
1 volkeren brood 
1 flesje frambozenazijn
1 kg groene boontjes 
200 gram boter 
Gedroogde kruiden: rozemarijn /oregano
Mosterddressing

Bereiding:

Kruidenboter 
Half boter (40% vet) of roomboter (82% vet) laten mals worden, voeg er grof zout, gemalen verse zwarte peper en gedroogde kruiden aan toe; inrollen in aluminiumfolie, bewaren in de koelkast. 
Tomatensalade: De tomaten pellen en versnijden, licht bestrooien met zout en laten uitlekken.  Door de toevoeging van zout onttrek je water van de tomaat.
Boontjes gaarkoken in gezouten water en besprenkelen met mosterddressing. 
Brooddressing: sjalotten fijnsnijden en aanstoven in mais olie, blussen met frambozenazijn en nadien terug olie erbij. Respecteer de hoeveelheid van 1 deel azijn en 2 delen olie. Het brood fijnsnijden in blokjes en bevochtigen met de frambozenoliedressing. Hiermee worden de tomaten besprenkeld.
De Côte à l'os op kamertemperatuur – haal die enige tijd vooraf uit de koelkast – droogdeppen met keukenpapier - met olijfolie insmeren en bestrooien met rozemarijn en oregano. Schroei het vlees aan beide zijden dicht; daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster. Laat de côte à l’os nog 15 minuten rusten onder zilverpapier. Snijd het vlees in dunne reepjes en serveer op een snijplank of direct op het bord.

Smakelijk!
Geert Van der Bruggen