Benodigdheden (4 personen)
4 spieringkoteletten
2 varkensribben 
Ketchup 
1 flesje cola 25 cl 
2 doosjes witte champignons
1 blik gepelde tomaat 
2 sjalotten
3 teentjes look
gedroogde oregano 
gedroogde rozemarijn 
frambozenazijn
1 eetlepel spice mixed 
1 bundel groene asperges 
Olijfolie
Peter & zout

Werkwijze 

Vooraf: de spieringkoteletten kruiden met olijfolie en gedroogde rozemarijn. 
Maak een mix van cola en ketchup, voeg er 1 eetlepel spicy mix aan toe en marineer de varkensribben. 

Champignon a la grecque 
Olijlfolie in de pan en sjalotjes stoven. De gepelde tomaten uit blik doormidden snijden, en eraan toevoegen. Peper, zout, gedroogde oregano.
De witte champignons bakken op de grill. Als ze lichtgebruind zijn, mengen onder de tomatenmix en afsmaken met frambozenazijn. Voeg er nog wat ketchup aan toe. Deze mix kun je warm of koud serveren.
BBQ
Leg de spieringkoteletten op de grill. Draai ze af en toe om en als deze gaar zijn, leg ze op de zijkant van de bbq zodat alles warm blijft.  Grill de varkensribben langzaam. Sluit de BBQ en houd het vlees regelmatig in de gaten, draai om….
De groene asperges ongeschild instrijken met wat olijlolie en kruiden met zout. Kort grillen.
Proef: als het vlees er mooi bruin uitziet, makkelijk van het beentje kan en de spiering mals aanvoelt, is het tijd om het bord te serveren! 

Smakelijk!
Geert Van der Bruggen