Kip in Jagerssaus

Ingrediënten:
2 piepkuikens
100 gr boter
100 gr gerookte spek
1 bakje champignons
4 vleestomaten
1 blik tomatenblokjes
1 ui
1 lookteentje
1 kippenbouillonblokje
scheut rode wijn
scheut cognac
verse dragon
waterkers
300 gr aardappelen

Bereiding:
Bak de kip op z’n geheel in boter. Op alle kantjes draaien.  Peper en zout toevoegen. Nadat de kip gekleurd is, deksel dicht en verder laten bakken op licht vuur.
Als de kip gaar is, even nazien door te prikken, als het vocht dat uit de kip loopt, transparant is, dan is de kip gaar.
Haal de kip er uit en gebruik het bakvocht voor de saus.  Houd de kip warm in een ovenschotel van 50 gr. 
Groenten schoonmaken: lookteentje, tomaten, champignons in stukken snijden. 
Bak de spekblokjes even aan in het braadvocht van de kip, voeg wat water toe en gooi er de groenten bij. Laten sudderen.
Voeg er de blik tomatenblokjes aan toe, en het kippenbouillonblokje. En roer in de saus. Laten sudderen en ’s proeven.
Desnoods wat peperen en zouten.  Een scheut rode wijn, een scheut cognac.  Op het laatst voeg je er de verse dragon aan toe.

Serveren: de kip versnijden en in een schotel leggen, gooi er de jagerssaus overheen. Werk af met waterkers. 
Je kan er een gekookt aardappeltje bij eten, maar ook een kroketje, rijst, een frietje…

02 feb

Kip in jagersaus op je bord